تعمیرهارد لپتاپ

تعمیرهارد لپتاپ

تعمیرهارد لپتاپ، هارد دیسک کامپیوتر(HDD) یک دستگاه ذخیره سازی اطلاعات است. درحقیقت هارد به دستگاه های ذخیره سازی لپتاپ ها و کامپیوترها اطلاق می شود که هنگام خاموش شدن، داده های مورد نظررا ذخیره و سپس داده ها را حفظ می کنند. همه رایانه ها به یک هارد دیسک نیاز دارند و HDD ها تنها نمونه ای از یک نوع دستگاه ذخیره سازی هستند که این دستگاه های ذخیره سازی به طور معمول داخل دستگاه های تلفن همراه، لوازم الکترونیکی مصرفی مانند لپتاپ ها، کامپیوتر و دوربین های مداربسته که در مراکز اداری و فروشگاه نصب می شوند قرارمی گیرند. آن ها این توانایی را دارند که سیستم عامل دستگاه ها الکترونیکی، برنامه های نرم افزاری و سایر فایل ها را با استفاده از دیسک های مغناطیسی ذخیره کنند.

به طورخودکار درایوهای هارد دیسک دستگاه های الکترونیکی و لپتاپ ها خواندن و نوشتن هارد دیسکی را که ذخیره سازی داده ها را انجام می دهند کنترل می کنند. از وظایف هارد دیسک ها این است که به عنوان ابزار ذخیره سازی اولیه یا ثانویه دررایانه ها استفاده می شوند. این دستگاه های ذخیره سازی داده ها به طور معمول در محفظه درایو پیدا می شوند و از طریق یک پیوست فناوری پیشرفته (ATA)، Serial ATA ، موازی ATA یا Small Computer System Interface ( SCSI ) و سایر فرمت ها به مادربرد لپتاپ متصل می شوند. همچنین هارد دیسک ها به یک منبع تغذیه مرتبط هستند و می توانند اطلاعات را حتی در حین خاموش بودن دستگاه هم حفظ کنند.

هارد دیسک درکدام قسمت لپتاپ قرار می گیرد؟

قسمت کوچکی از کاور لپتاپ ها و همچنین سمت راست یا چپ کامپیوترها، اغلب در سمت مقابل درایو سی‌دی قرار می گیرند که این درایو سی دی ها را می‌توان از کنار کامپیوتر یا لپتاپ ها خارج کرد. بیشتر اوقات هارد دیسک دستگاه های هوشمند و لپ تاپ ها در آن قسمت جای می گیرند.

انواع ذخیره سازی برای رایانه ها

همه لپتاپ ها دارای فضای ذخیره سازی برای داده های خود هستند، اما انواع مختلفی دارند. بیایید نگاهی به گزینه های ذخیره سازی اطلاعات دستگاه های هوشمند بیندازیم.

بیشتر بدانید

تعمیر لپتاپ در اصفهان

تعمیر تخصصی لپتاپ

تعمیر لپتاپ لنوو

تعمیر لپتاپ قدیمی

تعمیر لپ تاپ سونی

 

۱٫هارد دیسک داخلی

هارد دیسک (HDD) داده ها و اطلاعاتی مانند فایل های شخصی موجود در لپ تاپ ها، نرم افزار نصب شده و سیستم عامل را ذخیره می کند. لپتاپ ها و کامپیوترها به طور معمول دارای یک هارد دیسک داخلی هستند که به مادربرد دستگاه متصل می شوند، همچنین کاربران می توانند HDD های خارجی را نیز برای افزایش فضای ذخیره سازی به لپتاپ های شخصی خود متصل کنند.

۲٫هارد دیسک خارجی

این نوع از دستگاه های ذخیره سازی برای نصب سیستم های عامل برنامه ها و دستگاه های ذخیره سازی اضافی و ذخیره اسناد مورد نیاز یک جزء ضروری و مهم هستند و مانند دستگاه های ذخیره سازی داخلی نیستند. زیرا با استفاده از هارد دیسک های داخلی کاربران بدون دستگاه‌هایی مانند HDD هم می‌توانند پس از خاموش شدن لپتاپ داده‌ ها را حفظ و نگهداری کنند. اما در این نوع از دستگاه های ذخیره سازی خارجی اطلاعات و داده های لپتاپ و رایانه ای شخصی کاربران نمی‌توانند برنامه‌ها، فایل‌ها یا اسناد را در رایانه شخصی خود ذخیره و نگهداری کنند. به همین دلیل است که هر لپتاپ به یک دستگاه ذخیره سازی برای نگهداری دائمی داده ها و اطلاعات نیاز دارد.

بیشتر بخوانید
تعمیرات قطعات کامپیوتر

هارد دیسک چگونه عمل می کند؟

بیشتر هارد دیسک‌های اولیه از یک صفحه دیسک تشکیل شده‌اند. در حقیقت یک هارد دیسک مدور از شیشه یا سرامیک ساخته شده است که در اطراف آن یک دوک قراردارد و داخل یک محفظه مهر و موم شده قرار گرفته‌ است. پلاتر همراه با موتوری که به اسپیندل متصل است داخل دستگاه می چرخد. این محفظه که شامل هدهای خواندن، نوشتن است با استفاده از یک سر مغناطیسی اطلاعاتی را به صورت مغناطیسی و از مسیرهای رویقاب‌ ها ضبط می‌کند. همچنین هارد دیسک ها دارای یک پوشش مغناطیسی نازک بر روی خود هستند. این صفحات موتور را با دور ۱۵۰۰۰ بار دردقیقه می چرخاند. در زمانی که پلاترها می چرخند، یک موتور دوم موقعیت هدهای خواندن و نوشتن را کنترل می کند که به صورت مغناطیسی اطلاعات را روی هر صفحه ضبط و سپس می خواند.

 ظرفیت ذخیره سازی هارد دیسک

برخی از رایج ترین های درایو ذخیره سازی شامل موارد زیر است:

  • ۱۶ ، ۳۲ و ۶۴ گیگابایت

 این محدوده برای فضای ذخیره سازی HDD در میان هارد دیسک کمترین میزان است و معمولاً در دستگاه های قدیمی و کوچک تر یافت می شود.

· ۱۲۰ و ۲۵۶ گیگابایت

 این محدوده و فضای ذخیره سازی به طور کلی یک نقطه ورودی برای دستگاه های HDD مانند لپ تاپ ها یا رایانه های شخصی در نظرگرفته می شود.

· ۵۰۰ گیگابایت، ۱ ترابایت و ۲ ترابایت

 حدود ۵۰۰ گیگا بایت حافظه و بالاتر از حافظه HDD معمولاً برای حافظه لپتاپ یک کاربر معمولی و مناسب در نظر گرفته می شود. کاربران با وجود این فضای ذخیره سازی به احتمال زیاد می توانند تمام موسیقی، عکس، فیلم ها و سایر فایل های خود را با وجود این فضای زیاد ذخیره کنند. افرادی که تمایل دارند بازی هایی سخت نصب کنند و در لپتاپ خود داشته باشند که همچنین این بازی ها فضای زیادی را هم اشغال می کنند این فضا برای آن ها مناسب هستند.

·فضای ذخیره سازی با بیش از ۲ ترابایت

فضای هارد دیسک با بیش از ۲ ترابایت برای کاربرانی مناسب است که با فایل‌ها و داده های با کیفیت بالا کار می‌کنند، و نیاز به ذخیره یا نگهداری حجم زیادی از داده‌ها دارند، یا می‌خواهند از آن فضا برای پشتیبان‌گیری استفاده کنند. در حال حاضر بالاترین فضای ذخیره سازی هارد دیسک ها ۲۰ ترابایت است. با این حال، یک HDD در واقع فضای کمتری دارد، زیرا سیستم عامل و ساختارهای سیستم و همچنین برخی دیگر از فایل‌ها از روش‌های افزودنی به فضای ذخیره سازی لپتاپ ها استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید
تعمیر مادربرد لپتاپ

اجزای هارد دیسک و عوامل شکل دهنده آن

اجزای درایو هارد دیسک ها شامل این موارد می شود که عبارتند از: دوک، پلاتر دیسک، محرک، بازوی محرک و سر خواندن و نوشتن. درواقع اصطلاح دیسک سخت می تواند به واحد به عنوان یک کل اشاره کند، به عبارتی دیگر اصطلاح دیسک سخت مجموعه ای از دیسک های انباشته شده می باشد که بخشی از داده ها را روی یک سطح باردار الکترومغناطیسی ذخیره می کند و سپس دسترسی به آن داده ها را برای کاربران فراهم می کند.

برای رفع و تعمیر مشکل کانکتور دیسک سخت خارجی چه باید کرد؟

مرکز تعمیر لپ تاپ و هارد اکسترنال فقط یک هارد داخلی معمولی در یک کیس خارجی است. برای رفع این مشکل شما می توانید کیس را باز کرده و سپس درایو را خارج کنید و آن را به روش های مختلف به کامپیوتر متصل کنید. یا می توانید یک جعبه جایگزین پیدا کرده و هارد دیسک را دوباره نصب کنید تا یک هارد اکسترنال کارآمد داشته باشید.

خطاهای رایج هارد دیسک

  1. خرابی الکتریکی: زمانی اتفاق می‌افتد که یک نوسان برق به مدار الکترونیکی هارد دیسک آسیب می‌رساند و باعث از کار افتادن هد خواندن و نوشتن یا برد مدار می‌شود. اگر هارد دیسک روشن می شود، اما نمی تواند آن را بخواند و بنویسد یا بوت شود، این احتمال وجود دارد که خرابی الکتریکی رخ داده باشد.
  2. خرابی مکانیکی: می تواند در اثر سایش و پارگی، و همچنین در اثر ضربه سخت، مانند یک قطره سخت، ایجاد شود. این ممکن است باعث شود که هد درایو خواندن و نوشتن به یک بشقاب چرخان برخورد کند و باعث آسیب غیرقابل برگشت آن شود. زمانی که نرم افزار هارد دیسک به خطر افتاده یا به درستی کار نکرد، خرابی مکانیکی رخ می دهد.
  3. خرابی سکتور: زمانی رخ می دهد که رسانه مغناطیسی روی صفحه چرخان دیسک سخت قرار می گیرد و در نتیجه یک منطقه خاص صفحه غیر قابل دیدن می شود. بدسکتورها از مشکلات رایج لپتاپ ها هستند با گذشت زمان و تعمیر نکردن آن ها تعداد آن ها بیشتر می شود و در نهایت منجر به از کار افتادن سیستم می شوند.
  4. خرابی سفت‌افزار: این مشکل زمانی اتفاق می‌افتد که نرم‌افزاری که وظایف تعمیر و نگهداری را بر روی یک درایو انجام می‌دهد و دیسک سخت را قادر می‌سازد تا با رایانه ارتباط برقرارکند خراب می‌شود یا به درستی کار نمی‌کند. این نوع خرابی می‌تواند منجر به هنگ کردن دیسک در هنگام راه‌اندازی شود یا کامپیوتر و لپتاپی که دیسک سخت به آن متصل می شود آن را تشخیص نمی‌دهد.
بیشتر بخوانید
تعمیر مادربرد لپتاپ سامسونگ

 چگونه می توان هارد دیسک لپ تاپی را که شناسایی نشده است تعمیر کرد؟

  • اتصال کابل هارد دیسک را بررسی کنید.
  • هارد دیسک را راه‌اندازی و قالب‌بندی کنید.
  • پارتیشن بندی و قالب بندی هارد دیسک.
  • یک Drive Letter برای Drive اختصاص دهید.
  • بازیابی اطلاعات از هارد دیسک تخصیص نشده.
  • عیب یابی سخت افزارها و دستگاه ها را اجرا کنید.
  • به‌روزرسانی‌های درایور را به صورت دستی بررسی کنید.

با بررسی مواردی که می‌توانید باعث شناسایی نشدن درایو شوید مطمئن شوید که درایو واقعاً خراب است.

اگر درایو شما صدای کلیک ثابت و بلندی ایجاد می کند توقف کنید. زیرا این امکان وجود دارد که درایو شما شارژ نداشته باشد. اتصالات سخت افزاری را مورد بررسی قرار دهید اگر مشخص شد که مشکلی وجود دارد سریع ترین و ارزان ترین راه حلی که می توانید را انجام دهید.

مطمئن شوید که برق به کامپیوتر می رسد و دوشاخه برق سالم است و قطع نشده چنانچه برق به لپتاپ نرسد وکابل دچار مشکلی ویا خرابی باشد باید آن را تعمیرکنید.کیس کامپیوتر را باز کنید و از سالم بودن کابل های داده شده (IDE یا SATA) و برق اطمینان حاصل کنید که شکسته یا آسیب دیگری ندیده باشند. یک بررسی بصری انجام دهید گاهی اوقات این درایو نیست که شارژ ندارد بلکه لپتاپ است که عملکرد آن را کنترل می کند. اگر در قسمت زیرین درایو افزایش برق مشاهده کردید یا قطعه ای خراب شده باشد درایو شما از کار می‌افتد.

هنگام که متوجه شدید برق به لپتاپ نمی رسد این احتمال وجود دارد که سوختگی اتفاق افتاده باشد پس به دنبال علائم آسیب یا سوختگی باشید. اگر این مورد را مشاهده کنید می توانید آن را تعمیرکنید مرکز تعمیر لپتاپ و کامیپتر ویرا کامپیوتر دراین زمینه خدماتی را دراختیار کاربران خود قرارمی دهند و به تعمیر و رفع مشکلات لپتاپ شما می پردازند.

جمع بندی تعمیرهارد لپتاپ

چنانچه درایو هارد دیسک شما در اولین باری که آن را به برق وصل کردید صدای کلیک کرد، هر بار که دوباره آن را وصل می‌کنید باعث از دست دادن اطلاعات با آسیب رساندن به لایه مغناطیسی درایو می‌شود. پس اگر تخصص کافی ندارید بهتر است لپتاپ را به مرکز تعمیرات تخصصی ویرا کامپیوتر بسپارید تا تکنسین های حرفه ای مشکل لپتاپ را با کمترین هزینه حل کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *