تفاوت لپ تاپ ۲ هسته ای و ۴ هسته ای

تفاوت لپ تاپ ۲ هسته ای و ۴ هسته ای

آیا می دانید تفاوت لپ تاپ ۲ هسته ای و ۴ هسته ای چیست؟ تشخیص تعداد هسته های پردازنده ی یک کامپیوتر و یا لپ تاپ از جمله دغدغه های بسیار مهم کاربران است. تعداد هسته های پردازنده نقش بسیار پررنگی را در کارایی فناوری Multi-Tasking دارد. که آن نیز منجر به افزایش سرعت کلاک، توان و کارایی پردازش اطلاعات خواهد شد.

فناوری Multi-Tasking حاکی از انجام چندین فعالیت چند وظیفه ای به گونه ای همزمان در رایانه می باشد. حال تفاوت لپ تاپ ۲ هسته ای و ۴ هسته ای در چه ها خلاصه می شود؟ آیا می دانید! در مجله ویرا کامپیوتر که یک مجموعه تخصصی لپ تاپ استوک در ایران است، به این موضوع می پردازیم.

هسته پردازنده چیست؟

بیشتر هسته های پردازنده در لپ تاپ و همچنین کامپیوتر به واسطه ی کمپانی اینتل و اِی‌اِم‌دی طراحی گردیده است. هسته پردازنده و یا سی پی یو به معنای واحد پردازش مرکزی خواهد بود. سی پی یو حاوی یک هسته ی مرکزی به همراه پردازشی است که متشکل از یک عدد و یا چند عدد پردازنده ی مستقل حقیقی به اسم هسته است. پردازنده تجهیز شده به اجزا و قطعات محاسباتی و رایانشی می باشد که دستورالعمل و ضوابط های معمولی اعم از اضافه نمودن انتقال و انشعابات را اخذ و محاسبه خواهد نمود.

به گونه ای کلّی و جامع پردازنده ها در انواع گوناگون تک هسته ای و دو هسته ای، چهار هسته ای و گاهاً شش هسته ای و هشت هسته ای به سمت و سوی بازار روانه می شود. و امّا آنچه که هدف ما در این نوشتار است، بیان تفاوت لپ تاپ ۲ هسته ای و ۴ هسته ای می باشد!

پردازنده های تک هسته ای، پردازنده هایی می باشند که به واسطه ی یک مجموعه دستورالعمل و ضوابط پردازش را کامل می نمایند. این در حالی می باشد که در پردازنده های چند هسته ای چند مجموعه در کنار یک دیگر به پردازش ضوابط فعالیت می نمایند.

تعداد هسته های تشکیل دهنده یک دستگاه نقش بسیار پررنگی را در طول خرید خواهند داشت. پردازنده های چند هسته ای قابلیت به اجرا رساندن دستورالعمل ها را به حالت همزمان برای کاربران ایجاد خواهند نمود. به بیانی بهتر و صریح تر پردازنده ی چند هسته ای قابلیت به اجرا رساندن اجرای چند عملیات را در کناره ی همدیگر مهیا می سازد.

تفاوت لپ تاپ 2 هسته ای و 4 هسته ای

پردازنده های چند هسته ای و مزیت های برجای مانده از آن ها

علاوه بر این ها است که هسته ی پردازنده، به اتصالات درونی تجهیز گردیده است که هسته را به کنترلر حافظه در راستای ارتباط با Ram, Display, USB, Cache, PCIE وصل می نماید. در واقع از پردازنده های چند هسته ای متداول در لپ تاپ و کامپیوتر می توان به CORE I3, CORE I5, CORE I7 اشاره ای داشت. وجه تمایز میان پردازنده های نام برده شده در مقدار کارایی، سرعت کلاک، قیمت و توان پردازشی خلاصه می شود. به عنوان نمونه؛

پردازنده کور آی پنج، حاوی دو هسته ی منطقی به همراه دو هسته فیزیکی می باشد و طی مواردی امکان دارد تعداد هسته های آن به شش عدد هم رسد.

بیشتر بدانید

معرفی انواع پورت های کامپیوتر و لپ تاپ

لپ تاپ دل بخریم یا ایسوس

سریع ترین لپ تاپ های ۲۰۲۲

لپ تاپ استوک گیمینگ یا گوشی گیمینگ، کدام بهتر است

بهترین مدل لپ تاپ لنوو

شیوه ی تشخیص تعداد هسته یک پردازنده

تفاوت لپ تاپ ۲ هسته ای و ۴ هسته ای، پیش از بررسی تفاوت لپ تاپ ۲ هسته ای و ۴ هسته ای به شما بگوییم که چگونه می توانید تعداد هسته یک پردازنده را تشخیص دهید! ساده ترین شیوه در راستای تشخیص تعداد هسته های یک پردازنده رجوع به وب سایت سازنده ی دستگاه خواهد بود. برای انجام این فرآیند در ابتدا شما میباید وارد موتور جستجوی گوگل شوید. پس از آن اسم پردازنده دستگاه خود را درون فیلد جست و جوی گوگل وارد نمایید.

گوگل می تواند نتیجه ای از وب سایت های رسمی پردازنده را در دیدگان شما به نمایش بگذارد. در این هنگام نام پردازنده ی مدّنظر خویش را اتخاذ بنمایید. در طی این فرآیند صفحه ای مشمول کلّیه‌ ی اطلاعات پردازنده لپ تاپ به نمایش گذارده خواهد شد. البته بهتر است خاطر نشان شویم رجوع به وب سایت تنها به واسطه ی اتصال به اینترنت برای شما ممکن خواهد بود.

تشخیص تعداد هسته یک پردازنده چگونه است

رایج ترین شیوه به منظور تشخیص تعداد هسته های پردازنده لپ تاپ به طریق Task Manager امکان پذیر است. به هنگامی که ویندوز در حال اجرا یک ویندوز ده باشد، شما می توانید برای کسب آگاهی از تعداد هسته ها در ابتدا برروی کلید CTRL+ SHIFT+ ESC موجود برروی کیبورد را به حالت همزمان بفشارید. پس از آن شما مؤظف هستید در بخش آیکون های ویندوز کلیک راست کنید و برروی گزینه TASK MANAGER بفشارید.

شما در ویندوز های هفت نیز مؤظف هستید کلیدهای CTRL+ ALT+ DELETE را به حالت همزمان بفشارید. طی این مرحله است که چند عدد تب به صورت متعدد باز خواهد گردید. در این هنگام است که شما می‌باید گزینه ی دوّم تحت عنوان Performance را اتخاذ بنمایید‌. در قسمت یاد شده گزینه های پی در پی و متعددی اعم از؛ CPU, ERNET, DISK D, MEMORY, WIFI به چشم می خورد.همچنین در این هنگام است که شما باید گزینه سی پی یو را انتخاب کنید. حال با تماشای نمودار کارکرد پردازنده، تعداد هسته های پردازنده، سرعت و همچنین نوع پردازنده مبادرت ورزید.

بهتر است به این نکته اشاره ای داشته باشیم که در ویندوز هفت به صورت پیش فرض تنها یک عدد هسته ی پردازشی به مرحله ی نمایش گذارده می شود. البته که شما می توانید در راستای نمایش هسته های بیشتر، برروی صفحه ی نمودار کلیک راست بنمایید. پس از آن عبارت؛ Change graphسپس Logical processors را به ترتیب اتخاذ بنمایید.

در CPU USAGE HISTORY  بنابر تعداد هسته های موجود در پردازنده نمودار سبز رنگی در یک کادر مشکی به مرحله ی نمایش گذارده می شود.

و امّا تشخیص تعداد هسته پردازنده با System information

تفاوت لپ تاپ ۲ هسته ای و ۴ هسته ای، و امّا بهترین و مطلوب ترین شیوه در راستای تشخیص تعداد هسته های پردازنده دستگاه لپ تاپ و همچنین کامپیوتر رجوع به سیستم اطلاعات خواهد بود. سیستم اطلاعات، خصوصیات و ویژگی های گوناگونی از دستگاه را به مرحله ی نمایش می گذارد. دوستان عزیز اگر که مایل هستید بدانید که  تفاوت لپ تاپ ۲ هسته ای و ۴ هسته ای در چه ها است با ما تا به پایان این مطلب از خود همراه باشید. برای این کار تنها کافی می باشد عبارت System information را در درون فیلد جست و جوی ویندوز تایپ بنمایید. پس از آن وارد بخش سیستم اطلاعات گردید و در بینابین گزینه های اطلاعات مختص لپ تاپ آیتم Processors را اتخاذ بنمایید.

در قسمت یاد شده تمامی اطلاعات پردازنده ی دستگاه به مرحله ی نمایش گذاشته خواهد شد که تعداد هسته ها تحت عنوان کور تعبیه گردیده است. البته در این میانه ها یک راه میان بر در راستای آگاهی از تعداد هسته های سی پی یو به چشم می خورد. که به واسطه ی پنجره ی سیستم اطلاعات به نمایش گذارده می شود. برای انجام این کار شما در ابتدا باید پنجره ی RUN, را باز بنمایید. پس از آن برروی WINDOWS + R بفشارید‌.

چندین عدد هسته سی پی یو

تفاوت لپ تاپ ۲ هسته ای و ۴ هسته ای، در اصل، پردازنده های مرکزی حاوی یک هسته پردازنده واحد بودند. این بدان معنا و مفهوم است که پردازنده فیزیکی حاوی یک واحد پردازش مرکزی واحد می باشد. در راستای افزایش عملکرد، تولید کنندگان هسته هایی مازاد و یا واحدهای پردازش مرکزی را می افزایند. پردازنده مرکزی دو هسته ای حاوی دو واحد پردازش مرکزی می باشد. از این جهت در سیستم عامل تحت عنوان دو پردازنده مرکزی به نظر خواهد آمد. تحت عنوان نمونه؛ یک سی پی یو با دو عدد هسته می تواند به صورت همزمان دو فرآیند گوناگون را به مرحله‌ ی اجراء رساند.

این سرعت سیستم شما را افزایش خواهد داد. چرا که رایانه شما می تواند چندین فعالیت را به گونه ی همزمان به مرحله ی اجراء برساند. پردازنده مرکزی دو هسته ای به معنی حقیقی این کلمه، دو واحد پردازش مرکزی برروی تراشه پردازنده دارد. حال آن که پردازنده چهار هسته ای، شامل چهار واحد پردازش مرکزی خواهد بود.

"<yoastmark

نتیجه گیری

نتیجه گیری تفاوت لپ تاپ ۲ هسته ای و ۴ هسته ای ،دوستان عزیز ما ضمن این مطلب از خود سعی نمودیم شما را با لپ تاپ هایی که دارای هسته های گوناگون هستند آشنا سازیم. حال نیز از سویی هم در تلاش بودیم تفاوت لپ تاپ ۲ هسته ای و ۴ هسته ای را به خوبی بیان داریم. امیدواریم که ما در این مطلب از خود توانسته باشیم به خوبی شما را با این موضوع آشنا نماییم.

البته که بهتر است خاطر نشان شویم شما می توانید در صورت وجود سؤالات بیشتر در این زمینه با ما در مجموعه ویرا کامپیوتر تماس حاصل فرمایید. ما سعی می کنیم بهترین پاسخ گو به تمامی پرسش های شما در این زمینه باشیم.

بیشتر بخوانید
مرکز خرید لپ تاپ استوک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *