انواع ویروس های کامپیوتری

انواع ویروس های کامپیوتری

آشنایی با انواع ویروس های کامپیوتری

از آن جا که آشنایی با انواع ویروس های کامپیوتری برای هر کاربری می تواند جالب باشد، مرکز خدمات تعمیر لپ تاپ وکامپیوتر ویرا کامپیوتر در این قسمت سعی دارد شما را با برخی از این ویروس ها آشنا کند.

انواع گوناگونی از ویروس در دنیای کامپیوتر و اینترنت وجود دارد که می تواند به راحتی سیستم های ما را خراب کند و عملکرد آن را مختل سازد. به همین دلیل است که آشنایی با انواع ویروس های کامپیوتری برای هر کاربری لازم و ضروری است.

ویروس کامپیوتری یک کد مخرب است که از یک رایانه به رایانه ای دیگر سرایت کرده و قادر است به قسمت های مختلف آن آسیب برساند و یا به فایل های مختلف حمله کند.

ویروس‌ های کامپیوتر نیز مانند ویروس ‌های پزشکی برای انتقال به میزبان احتیاج دارند. به این مفهوم که یک ویروس کامپیوتری برای آن که زنده بماند نیاز دارد از سیستمی به سیستم دیگر سرایت کند و کامپیوتر های بیشتری را آلوده کند. جالب آن که ویروس‌ های کامپیوتری قادر هستند خود را دوباره تولید کنند و به یک سیستم دیگر منتقل سازند.

یک ویروس‌ کامپیوتری از طریق متصل شدن به برنامه‌ ها و فایل ‌های مختلف از سیستمی به سیستم دیگر انتقال داده می شود و سپس در سیستم میزبان نسخه دیگری از خود را تولید کرده و دوباره آن را به یک لپ تاپ استوک یا کامپیوتر دیگر منتقل کرده و این فرایند همین طور ادامه پیدا می کند.

زمانی که ویروس به یک فایل یا برنامه متصل می ‌شود به‌ صورت کلی خاموش و بدون فعالیت باقی می ‌ماند تا زمانی که دستگاه یک ‌بار کد را اجرا کند. در حقیقت برای این که ویروس کامپیوتری بتواند سیستمی را آلوده کند باید حتماً برنامه متصل به آن را اجرا کرده یا فایل متصل به آن را باز کنید.

آشنایی با انواع ویروس های کامپیوتری و عملکرد آن ها

به منظور آشنایی با انواع ویروس های کامپیوتری و عملکرد آن ها باید بدانید که ویروس های کامپیوتری می ‌توانند برای یک مدت به‌ صورت بدون علامت و خاموش در سیستم شما وجود داشته باشند و حال آن که شما از حضور آن ها ‌اطلاع نداشته باشید. البته به ‌محض این که ویروس سیستم شما را آلوده کند سیستم های دیگر در همان شبکه اینترنتی را نیز می ‌تواند درگیر کند.

ویروس های کامپیوتری قادر هستند اطلاعات مهم شما را به دست بیاورند، رمز اکانت ‌های مختلف شما را در بیاورند، فایل ‌ها را دست‌کاری کرده و از بین ببرند، مخاطبان ایمیل‌ های شما را اسپم کنند و در آخر کنترل سیستم شما را به دست گرفته یا هر اقدامی را صورت بدهند.

گاهی این ویروس ‌ها اطلاعات موجود روی هارد دیسک شما را نیز از بین می برند و تمام اطلاعات را حذف می کنند. به همین علت است که باید خطر ویروس ‌های کامپیوتری را جدی بگیریم و با انجام برخی کارها احتمال آلوده شدن سیستم خود را کمتر کنیم.

بیشتر بدانید

حل مشکل شناخته نشدن کارت شبکه

علت صدای بوق مداوم در کامپیوتر

نشانه های خرابی سی پی یو لپ تاپ وکامپیوتر

نشانه های خرابی منبع تغذیه کامپیوتر

علت صدای زیاد کیس و لرزش آن

آشنایی با انواع ویروس های کامپیوتری از این جهت اهمیت دارد که ویروس ‌ها می‌ توانند از طریق اتصال به پیام ‌های متنی و ایمیل‌ ها، دانلود فایل‌ های اینترنتی و لینک ‌های اسپم در شبکه‌ های اجتماعی به سیستم شما انتقال یابند.

در حالت کلی ویروس ‌ها می ‌توانند به عکس، ویدئو، گیفت، متن یا هر نوع فایل دیگری متصل شوند و به کامپیوتر شما وارد شوند. به منظور جلوگیری از آلودگی سیستم بسیار مهم است که در زمان دانلود فایل ‌های مختلف از اینترنت یا باز کردن لینک های مختلف و فایل‌ های متصل به ایمیل ‌ها بیشتر احتیاط کنیم. در حقیقت دانلود فایل از سایت های ناشناخته کار درستی نیست و ممکن است سیستم شما را درگیر ویروس‌ های کامپیوتری کند.

آشنایی با انواع ویروس های کامپیوتری متداول

در این قسمت قصد داریم به منظور آشنایی با انواع ویروس های کامپیوتری به لیست کردن اسامی تعدادی از آن ها بپردازیم.

  • ویروس:Boot sector این نوع ویروس که یکی از شایع ‌ترین راه‌ های انتقال آن از طریق هارد دیسک و فلش مموری است، هنگامی که شما رایانه را روشن کرده یا ریست می‌ کنید، کنترل آن را به دست می ‌گیرد.
  • ویروس :Web scriptingاین نوع ویروس در بین کد های سایت ‌ها قرار داده می ‌شود و زمانی که شما آن صفحه را باز کنید، می ‌تواند از طریق مرورگر به سیستم شما منتقل شود.
  • ویروسBrowser hijacker : این ویروس برخی از عملکرد‌ های مرورگر سیستم شما را تحت‌ تاثیر قرار می‌‌ دهد. مثلاً می تواند بدون کلیک کردن شما برخی از سایت ‌ها را باز ‌کند. این نوع ویروس موجب می ‌شود نتوانید به ‌راحتی از مرورگر خود استفاده کنید و وب‌گردی کنید و در این فرایند اختلال ایجاد می ‌کند.
  • ویروس :Residentاین نوع ویروس در عملکرد مموری کامپیوتر اختلال ایجاد می ‌کند. این ویروس ‌باعث می شود لود شدن برنامه‌ ها بیش از حد زمان ببرد. به علاوه برنامه بدون دلیل از مموری خارج شود و یا مجبور شوید بار دیگر برنامه را باز کنید. این ویروس می‌ تواند عملکرد هم زمان چند کاره سیستم شما را تحت ‌تأثیر قرار بدهد.
  • ویروس:Direct action این ویروس زمانی کار می‌ کند که فایل ویروسی ای را اجرا ‌نمایید. در غیر این صورت به‌ صورت غیر فعال باقی مانده و مشکلی را به وجود نمی ‌آورد.
  • ویروس :Polymorphicاین ویروس عملکرد بسیار عجیب و جالبی دارد. هر بار که این ویروس اجرا می‌شود کل کد خود را تغییر می‌ دهد تا آنتی ویروس شما نتواند آن را شناسایی کند و بتواند مدت‌ زمان بیشتری را به حیات خود ادامه دهد.
  • ویروس :File Infectorاین ویروس کد‌های مخربی را میان فایل‌ های ‌اجرایی قرار می ‌دهد تا بدون اطلاع شما آن ویروس ‌ها را اجرا کرده و به آن‌ ها اجازه فعالیت بدهد.
  • ویروسMultipartite: این ویروس به روش‌ های بسیار مختلفی منتشر می ‌شود و به سیستم شما راه پیدا می‌کند. به علاوه می ‌تواند فایل برنامه‌ ها یا حتی بخش‌ های مهم سیستم‌ عامل را درگیر کرده و عملکرد کل سیستم را مختل کند.
  • ویروس:Macro این ویروس با بازکردن فایل‌ های مخرب به رایانه شما منتقل می ‌شود و یکی از روش‌ های انتقال آن از طریق ایمیل است. ویروس‌ ماکرو به زبان ماکرو یعنی دقیقاً همان زبانی که برای نوشتن برنامه ‌های نرم ‌افزاری به کار می رود، نوشته می‌ شود.

آشنایی با انواع ویروس های کامپیوتری خطرناک

به منظور آشنایی با انواع ویروس های کامپیوتری خطرناک با ویروس چرنوبیل آغاز می کنیم. ویروس چرنوبیل یک ویروس کامپیوتری با قدرت انتقال بسیار سریع است که از طریق اجرای یک فایل ویروسی به سیستم شما قابل انتقال است. اگر این ویروس در سیستم شما باشد با اجرای هر فایل، ویروس به فایل باز شده منتقل می ‌شود و در ‌زمان کوتاهی کل سیستم شما را در بر می‌گیرد.

ویروس چرنوبیل اولین ویروسی است که شناخته شده به این عنوان که قادر است به سخت ‌افزار سیستم نیز حمله کند و باعث آسیبی بیشتر از آسیب های نرم‌ افزاری برای سیستم شود. این ویروس در صورت فعال ‌شدن سعی می‌ کند تا فایل‌ های هارد دیسک شما را به طور کامل از بین ببرد و به علاوه سیستم بایوس را از نو بازنویسی کند.

بدتر از همه آن که ویروس چرنوبیل این قدرت را دارد که برای بقای خود، از اجرا شدن آنتی ویروس سیستم شما جلوگیری کند.

بدترین و خطرناک‌ ترین ویروس کامپیوتری جهان Mydoom نام دارد که توانست در سال ۲۰۰۴ نزدیک به ۳۸ میلیارد دلار خسارت بزند. مسلم است از حجم خسارت مالی وارده توسط این ویروس می‌ توان به میزان خطرناک بودن و سرعت فراگیری آن پی برد.

این ویروس که با نام Novarg نیز معروف است، با ارسال ایمیل‌ های انبوه در جهان پخش شد. حتی در دوره زمانی پخش این ویروس ۲۵ درصد ایمیل‌ های جهان به این ویروس اختصاص یافته بود. به همین علت هم توانست به سرعت به تمام نقاط جهان راه پیدا کند.

آشنایی با انواع ویروس های کامپیوتری و نشانه های آن

در ادامه مبحث آشنایی با انواع ویروس های کامپیوتری به بیان رایج‌ ترین علائم آلودگی سیستم به ویروس اشاره می کنیم:

  • صفحات پاپ آپ:اگر ناگهان پنجره‌ هایی در ویندوز شما باز می‌شود و از شما سؤال می‌کند که آنتی ویروس نصب کنید و یا مثلاً از یک سایت ویژه دیدن کنید احتمالاً کامپیوتر شما آلوده شده است.
  • تغییرات هوم پیج:اگر صفحه پیش‌ فرض مرورگر شما تغییر می‌کند و علی الخصوص شما نمی ‌توانید آن را تغییر دهید، به‌ احتمال زیاد به این ویروس آلوده شده ‌اید.
  • ایمیل ‌های اسپم ارسالی با ایمیل شما: ویروس ممکن است کنترل ایمیل شما را در دست بگیرد و از طریق ایمیل شما برای کاربران دیگر ایمیل بفرستد.
  • کرش ‌های پی در پی رایانه:ویروس می ‌تواند به هارد سیستم آسیب برساند و موجب کرش های دائمی برنامه‌ های مختلف شود. یا گاهاً سیستم به صورت کامل فریز شود و هنگ کند.
  • تغییر سرعت سیستم به شکل ناگهانی: در این حالت ویروس قسمت عمده ای از سرعت سیستم را به خود اختصاص داده و اجازه عملکرد صحیح را به کامپیوتر نمی ‌دهد.
  • باز شدن برنامه ‌های ناشناس در زمان روشن کردن سیستم
  • تغییر ناگهانی رمز ورود

جمع بندی

ویروس کامپیوتری یک کد مخرب است که از یک رایانه به رایانه ای دیگر سرایت کرده و قادر است به قسمت های مختلف آن آسیب برساند و یا به فایل های مختلف حمله کند.

ویروس‌ های کامپیوتر نیز مانند ویروس ‌های پزشکی برای انتقال به میزبان احتیاج دارند. به این مفهوم که یک ویروس کامپیوتری برای آن که زنده بماند نیاز دارد از سیستمی به سیستم دیگر سرایت کند و کامپیوتر های بیشتری را آلوده کند. جالب آن که ویروس‌ های کامپیوتری قادر هستند خود را دوباره تولید کنند و به یک سیستم دیگر منتقل سازند.

در حالت کلی ویروس ‌ها می ‌توانند به عکس، ویدئو، گیفت، متن یا هر نوع فایل دیگری متصل شوند و به کامپیوتر شما وارد شوند. به منظور جلوگیری از آلودگی سیستم بسیار مهم است که در زمان دانلود فایل ‌های مختلف از اینترنت یا باز کردن لینک های مختلف و فایل‌ های متصل به ایمیل ‌ها بیشتر احتیاط کنیم.

بنابراین به محض مشاهده نشانه های درگیری سیستم خود با انواع ویروس های کامپیوتری بایستی سیستم را به یک مرکز تعمیرات کامپیوتری مانند مرکز خدمات تعمیر لپ تاپ وکامپیوتر ویرا کامپیوتر ببرید تا فوراً نسبت به حذف آن و نجات سیستم شما اقدام کنند.

بیشتر بخوانید
راهکارهایی برای مشکل داغ شدن لپ تاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *