گرافیک لپ تاپ چیست؟آشنایی با انواع گرافیک لپ تاپ
گرافیک لپ تاپ چیست؟آشنایی با انواع گرافیک لپ تاپ،گرافیک لپ تاپ از جمله پیچیده ترین و حائز اهمیت ترین بخش های لپ تاپ می باشد که به طور حتم در زمان خرید لپ تاپ میبایست بدان توجه نمود. ولی متأسفانه به علّت آن که افراد آشنایی بسیاری با آن ندارند و حتی در اکثریت مواقع نمی دانند چه میزان گرافیک نیاز دارند یا منظور از پیش وندها و پس وندها در گرافیک چه میباشد.
منجر میگردد در انتخاب بهترین نوع لپ تاپ مورد نیاز خود برخی اشتباهات را کنند. به همین دلیل است که ما در این متن از ویرا کامپیوتر بر آن شده ایم شما را با موضوع گرافیت لپتاپ ها و جوانب گوناگون آن آشنا سازیم. بهتر است تا به لحظات پایانی مطلب با ما همراه شوید.
گرافیک لپ تاپ چیست؟
گرافیک لپ تاپ چیست؟ آشنایی با انواع گرافیک لپ تاپ بعد از سیپییو و یا پردازنده مرکزی، کارت گرافیک جزئی از حائز اهمیت ترین قطعات لپ تاپ به شمار میرود که مسئولیت ارتباط با صفحه ی نمایشگر و پردازش تصویری را دارد. به بیانی دیگر تصاویر خروجی را برای نمایشگر تولید مینماید. به هر مقدار که قدرت و حافظه ی کارت گرافیک بیشتر باشد، تصاویر شما از مقدار کیفیت بیشتری برخوردار خواهد بود.
گرافیک لپ تاپ چیست؟ آشنایی با انواع گرافیک لپ تاپ
طبقه بندی کارت گرافیک های لپ تاپ
گرافیک لپ تاپ چیست؟ آشنایی با انواع گرافیک لپ تاپ کارت گرافیک لپ تاپ به عبارتی دارای دو قسمت میباشد؛
- ۱-کارت های گرافیک مجتمع و یا آن که یکپارچه.
- ۲-کارت های گرافیک مجزا و یا مستقل و جدا.
حال شما را با هر دو کارت گرافیک نام برده شده آشنا خواهیم ساخت.
✓ کارت های گرافیک مجتمع و یا آن که یکپارچه
گرافیک لپ تاپ چیست؟ آشنایی با انواع گرافیک لپ تاپ بدان دسته از کارت های گرافیک اطلاق میشود که همراه با پردازشگر سیپییو در یک تراشه واقع شده است. به این معنی که داخل پردازنده ی اصلی سیپییو لپ تاپ جدا سازی گردیده است. این بخش از کارت های گرافیک حتی در بهترین مدل خود نیز توان و قدرت مورد نیاز برای به انجام رساندن کارها و فعالیت های گرافیکی و یا بازی را ندارند و برای فعالیت های گرافیکی ساده همانند؛ تماشای فیلم و سریال و یا ویرایش های ساده در Paint و نیز فتوشاپ و به عبارتی کاربردهای عمومی طراحی و ساخته شده اند.
✓ کارت های گرافیک مجزا و یا مستقل و جدا
گرافیک لپ تاپ چیست؟ آشنایی با انواع گرافیک لپ تاپ بدان دسته و گروه از کارت های گرافیکی اطلاق میشود که در تراشه های اصلی جایی ندارد و ناحیه ای جداگانه از برد اصلی لپ تاپ را به خود اختصاص میدهد. این کارت گرافیک لپ تاپ برای کارها و امورات قوی تری چون؛ تماشای فیلم و گوش فرا دادن به صدا و طراحی های مهندسی و انجام بازی مورد بهره گیری واقع میشود. کارت گرافیک جداگانه خود نیز حاوی حافظه ی جداگانه و هسته ی پردازشی مستقل و با پردازش متغییر میباشد.
کارت گرافیک مجزا و مجتمع و مقایسه آن دو با همدیگر
- پردازنده گرافیکی مجتمع دارای رم نیست و از حافظه ی رو سیستم بهره میگیرد. ولو کارت گرافیک مجزا به این شکل نمیباشد و به صورت مستقل کار مینماید.
- پردازنده های گرافیکی مجتمع از قابلیت تعمیر و برطرف نمودن اشکالات برخوردار نیست. ولی کارت گرافیک مجزا را احتمالاً میتوان تعمیر و یا تعویض نمود.
- اغلب توان پردازنده گرافیکی مجتمع اندک تر از کارت گرافیک مجزا میباشد.
- ولی همیشه و در همه حال هم اینگونه نمیباشد. یعنی آن که نمونه های جدید پردازنده های کارت گرافیک لپ تاپ مجتمع اینتل از بعضی گرافیک های مجزای رده ضعیف و متوسط قدرتمند تر میباشند.
- توان مصرفی و همچنین گرمای تولیدی گرافیکی مجتمع خیلی اندک تر از کارت های گرافیکی مجزا میباشند. این موضوع در تولید لپ تاپ و همچنین باتری لپ تاپ بسیار و بسیار اثرگذار است.
- پردازنده گرافیکی مجتمع بیشتر از هرچیز برای پردازش های معمولی و دو بعدی و تماشای فیلم و بازی های سطحی مورد بهره گیری واقع میشود. ولی کارت گرافیک مجزا بیشتر برای انجام بازی های سه بعدی و ویرایش فیلم و عکس و صدا مورد بهره گیری واقع میشود.
گرافیک لپ تاپ چیست؟ آشنایی با انواع گرافیک لپ تاپ آیا شما به انجام کارهای گرافیکی سنگین نیازی ندارید! پس ما در ویرا کامپیوتر به شما پیشنهاد میکنیم از مادر بوردهایی که حاوی کارت گرافیک مجتمع هستند، بهره گیرید. این گونه شما میتوانید در هزینه خود هم صرفه جویی کنید.
فاکتورهای بسیار مهم در انتخاب گرافیک لپ تاپ
گرافیک لپ تاپ چیست؟ آشنایی با انواع گرافیک لپ تاپ در این ناحیه از متن خود ما به معیارها و فاکتورهای حائز اهمیت یک کارت گرافیک لپ تاپ خواهیم پرداخت تا بتوانیم به این پرسش شما که چه نوع کارت گرافیک برای لپ تاپ خود اتخاذ بنماییم، پاسخ بدهیم.
-
واحد پردازش گرافیکی جیپییو
ابتدایی ترین و حائز اهمیت ترین فاکتور جهت نشان دادن توان یک کارت گرافیک هسته آن خواهد بود. به عبارتی جیپییو همان سیپییو کارت گرافیک میباشد. به هر میزان که فرکانس هسته بیشتر باشد توان و سرعت پردازش بیشتری خواهد داشت. حال آن که فاکتور اصلی تفاوت قیمت سری های کارت گرافیک همین جیپییو است.
بدون شک و شبهه بالاتر بودن سرعت پردازش در این نوع قطعه، راندمان کارت گرافیکی شما را بیشتر خواهد نمود. بدین اساس پردازش تصاویر و فیلم و به انجام رساندن تمامی کارهای گرافیکی بیشتر خواهد شد. ولی بهتر است به این نکته توجه داشته باشید، این عامل تنها موضوع تعیین کننده توان یک کارت گرافیک نخواهد بود.
-
شفافیت و وضوح نمایش Resolution
یک عدد بازی با سرعت سی فریم در ثانیه به اجرا میرسد، به عبارتی از کارت گرافیک میخواهد که جهت اجرای بازی، سی عدد تصویر را در هر ثانیه تولید نماید. این نیز یک کار دشوار خواهد بود و با بیشتر شدن ابعاد تصویر «که با واحد پیکسل آن نیز اندازه گیری خواهد شد» این فعالیت سخت تر و دشوارتر هم خواهد شد.
ابعاد مانیتور کامپیوتر شما در اتخاذ مدل کارت گرافیک لپ تاپ که میبایست برای خود تهیه بنمایید، اثر گذار خواهد بود. اگر که شما یک عدد مانیتور بیست اینچ و یا کوچک تر از آن داشته باشید، میبایست خوشحال باشید که شما میتوانید یک کارت گرافیک با حدود قیمت مناسب تهیه بنمایید.
گرافیک لپ تاپ چیست؟ آشنایی با انواع گرافیک لپ تاپ حال اگر که شما یک مانیتور بیست و چهار اینچ بزرگ تر برای خود دارید، نیاز است که یک کارت گرافیک رده بالاتر که از شفافیت و وضوح نمایش بالاتر حمایت مینماید، تهیه نمایید. البته که شما مجبور نیستید که بر روی رزولوشن اصلی مانیتور خویش تنها بازی نمایید، ولی نمایش بازی ها در رزولوشن های غیر اصلی در یک عدد مانیتور اِلسیدی اغلب که نتایج چندان خوب و خوشایندی را با خود به همراه نخواهد داشت.
-
مقدار سرعت پردازش هسته Core Clock
کارت گرافیک چون دیگر قطعات کامپیوتر از یک Clock Speed تبعیت مینماید. به عبارتی، جیپییو پردازش های یک کارت گرافیک را در یک محدوده ی زمانی را کنترل مینماید. از سویی هم Clock Speed بالاتر، توان جیپییو را ارائه میدارد. چنانچه که شما بتوانید Clock Speed را در یک جیپییو بیشتر نمایید، مقدار بهره وری بیشتری را تجربه خواهید کرد. حال این تمامی ماجرا نیست! در کامپیوتر های خود فرا گرفته ایم که هر چه سیپییو سریع تر باشد اثرات مستقیمی را بروی بازدهی پایانی خواهد داشت.
ولی در کارت های گرافیکی اصل داستان شکل دیگری است. بهتر است بگوییم که در آن ها پردازش ها به صورت موازی انجام میشود. از سویی هم هسته های متعددی جهت انجام پردازش وجود دارد. از این جهت بالا بودن سرعت هسته های یک کارت گرافیک علّت بهتر عمل نمودن آن نخواهد بود. چرا که فاکتورهای پردازشی متعدد و معماری آن ها نیز جزء عواملی میباشد که در بازدهی پایانی تأثیر گذار است.
-
پهنای باند حافظه memory bus
گرافیک لپ تاپ چیست؟ آشنایی با انواع گرافیک لپ تاپ پهنای باند سرعت منتقل نمودن اطلاعات از جیپییو به حافظه ی گرافیک میباشد. همچنین پهنای باند بیشتر منجر به بیشتر شدن سرعت انتقال اطلاعات میان حافظه و نهایتاً توان کارت گرافیکی بیشتر میشود و برنامه ها روان تر و بهتر اجرا میگردند.
-
حافظه رم
این فاکتور در انتخاب ما بسیار و بسیار مهم میباشد ولی نکته ای که میباید بدانید این میباشد که حافظه ی بیشتر کارت گرافیک لپ تاپ، جهت ذخیره سازی جزئیات بیشتر در راستای فرستادن تصویر به مانیتور میباشد. گرافیک لپ تاپ چیست؟ آشنایی با انواع گرافیک لپ تاپ البته که با حافظه بیشتر ویجیاِی ما کمتر به رم لپ تاپ رجوع میکنیم. ولی اثرات محسوسی را در راندمان کلّی و جامع کارت گرافیک ندارد. این موضوع ممکن است برای گیمرهای حرفه ای الویت داشته باشد. البته برای آن دست از گیمرهایی که با محدودیت مالی رو به رو نیستند.
-
سیستم خنک کننده لپ تاپ
گرافیک لپ تاپ چیست؟ آشنایی با انواع گرافیک لپ تاپ و امّا پایانی ترین نکته در ارتباط با کارت گرافیک لپ تاپ سیستم خنک کننده آن میباشد. به هر میزان که این سیستم قدرتمند تر باشد سرعت کارت گرافیک هم بیشتر خواهد شد. چرا که کارت گرافیک از قطعات لپ تاپ است که به شدّت گرم شده و نیاز به سیستم خنک کننده توانمند دارد.
علائم خرابی کارت گرافیک لپ تاپ چیست؟
مقدار کاری که با لپ تاپ صورت گرفته است و نیز میزان فشار کاری که بر روی لپ تاپ آمده است، از جمله مواردی میباشد که بر مقدار عمر کارت گرافیک لپ تاپ اثرگذار است. نیز از سویی هم آب خوردگی و همچنین درز و نشت مایعات در لپ تاپ نیز امکان دارد منجر به ایجاد برخی از مشکلات در کارت گرافیک لپتاپ گردد. علاوه بر این عوامل نام برده شده در قسمت فوقانی متن علّت خرابی کارت گرافیک میتواند مقدار حرارت تولید گردیده لپ تاپ در زمان کار و نوسانات برق در لپ تاپ باشد. نهایتاً بهتر است بگوییم که اجرای بیش از اندازه بازی های گرافیکی سنگین و سخت میتواند منجر به خرابی کارت گرافیکی شما شود.