علت خاموش شدن خود به خودی لپ تاپ

علت خاموش شدن خود به خودی لپ تاپ

علت خاموش شدن خود به خودی لپ تاپ

هنگامی که لپتاپ شما به طور ناگهانی خاموش می شود یا به عبارتی خاموش شدن خود به خودی لپ تاپ را تجربه کردید، می تواند موردی بسیار نگران کننده برای شما باشد.  اکثر کاربران زمانی که لپتاپ خود به خود خاموش می شود ابتدا منبع انرژی لپتاپ خود را بررسی می کنند که آیا به درستی کار می کند یا خیر سپس بعد از این که مطمئن شده اند مشکل لپتاپ از شارژر لپتاپ ها نیست به دنبال مشکلات دیگی می کردند.

با این حال باید بگویم که لپتاپ ها در واقع یک مکانیزم خود محافظ داخلی دارند که در صورت داغ شدن بیش ازحد هر یک از قطعات لپتاپ را خاموش می کند. اگر این قطعات هنگام خاموش شدن خوبه خودی لپتاپ خاموش باشند معمولاً به نفع شما است زیرا این قطعات احتمالاً برای محافظت از لپتاپ شما در برابر احتمالات خاموش می شوند.

وجود مشکل در قسمت های مختلف لپ تاپ

اگر هنگام خاموش شدن خود به خودی لپ تاپ این قطعات جانبی لپ تاپ ها به طور خودکار خاموش نشوند ممکن است که شما برای تعمیر لپتاپ استوک نیاز به یک مرکز تعمیر تخصصی کامپیوتر داشته باشید. در حین تشخیص خاموش شدن خود به خودی لپتاپ می‌توان ابتدا منبع خاصی را تعیین کرد و تعمیرات مرتبط به مشکل لپتاپ ها را انجام داد. خاموش شدن لپ‌تاپ می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که بخشی از دستگاه به درستی کار نمی‌کند.

گاهی اوقات زمانی که لپتاپ‌ داغ می شود یا زمانی که یک بازی با حجمی سنگین روی کارت گرافیک درحال انجام است این اتفاق می افتد علاوه بر این استفاده نادرست از باتری و منبع تغذیه نیز می تواند باعث خاموش شدن لپ تاپ حتی در صورت اتصال به برق شود. با این حال توجه به این نکته ضروری است که اگر بررسی کردید هیچ یک از گزینه های زیر موردی نداشت بهتر است برای تعمیر لپ تاپ خود به دنبال کمک فنی باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با شایع ترین علت های خاموش شدن خود به خودی لپ تاپ آشنا کنیم.

شایع ترین دلایل خاموش شدن خود به خودی لپ تاپ ها  عبارتند از:

  • بد بودن باتری و منبع تغذیه لپتاپ ها
  • مشکل مرتبط به صفحه نمایشگر لپتاپ ها است
  • معیوب بودن رم یا هارد دیسک لپتاپ ها
  • گرمای بیش از حد لپتاپ و خاموش شدن اضطراری توسط سیستم حفاظتی لپتاپ ها
  • خطاهای نرم افزاری و ویروسی بر روی دستگاه ها
  • معیوب بودن مادربرد لپتاپ

دلایل خاموش شدن سیستم‌ لپ تاپ‌ها

اگر در حین کار با لپتاپ دستگاه شما خود به خود خاموش شد. درحالی که راه حل های موجود که برای تعمیر لپتاپ اعمال می‌شود مانند استفاده از خمیر حرارتی ممکن است برای لپ تاپ قابل اجرا نباشد. برخی از این مشکلات مانند گرمای بیش از حد لپتاپ به دلیل این که براساس معیارها و اندازه ها کوچک تر هستند لپ تاپ را بیشتر تحت تأثیر قرار می دهند.

بیشتر بدانید

تعمیر وب‌کم لپتاپ

تعمیر تاچ پد لپ تاپ

تعمیر اسپیکر لپتاپ

تعمیر پیکسل سوخته لب تاپ

عیب یابی رم لپتاپ

 

بیشتر بخوانید
آموزش تعویض کیبورد لپ تاپ استوک

 فن کثیف لپتاپ

یکی از اولین و محتمل ترین های مشکلاتی که ممکن است  کامپیوتر یا لپتاپ استوک شما به این دلیل به طور خودکار خاموش شود به ویژه زمانی که در حال یک بازی با حجمی بالا هستید داغ شدن بیش از حد لپتاپ ها است. این مشکل اکثر رایانه ها به ویژه لپ تاپ ها است زیرا هنگامی که فن لپتاپ به دلیل کثیف شدن مسدود می شود گرما جایی برای رفتن نداشته به علاوه سیستم داخلی لپتاپ توانایی خنک کنندگی ندارد به همین دلیل لپتاپ داغ می شود. بسیارحائز اهمیت است که کامپیوتر و لپتاپ برای جلوگیری از این مشکل لپتاپ فن عالی داشته باشند.

در حقیقت اکثر رایانه‌ها اکنون مکانیزم داخلی دارند چنانچه قطعات جانبی لپتاپ ها با مشکل مواجه شوند لپتاپ خود به خود خاموش می شود. کاری که می توان برای غلبه بر این مشکل لپتاپ ها انجام دهید این است که بفهمید چه چیزی باعث می شود گرمای لپتاپ ها به درستی دفع نشود در واقع می توان گفت یک فن کثیف یا آسیب دیده می تواند از محتمل ترین مشکلات لپتاپ ها نیز باشد. برای رایانه‌هایی که به‌طور ناگهانی خاموش می‌شوند باید کارت گرافیک فن‌های کیس و فن‌آوری لپتاپ را مورد بررسی قراردهید.

خاموش شدن خود به خودی لپ تاپ
خاموش شدن خود به خودی لپ تاپ

 خرابی سخت افزار

یکی دیگر از دستگاه‌های غیرفعال برای خاموش شدن رایانه شما خرابی قطعات سخت افزاری لپتاپ ها است که اغلب در لپتاپ ها ساخته می‌شوند اگر دائماً سخت‌افزار به لپتاپ شما اضافه می‌شود اکنون زمان آن است که بررسی کنید آیا خرابی سخت افزاری لپتاپ وجود دارد یا خیر سپس آن را حذف کنید این گونه می توانید ببینید لپتاپ شما خودبه‌خود خاموش می شود یاخیر. همچنین یک راه ساده برای بررسی خطاهای سخت افزاری لپتاپ ها این است که به Device Manager لپتاپ مراجعه کنید تا این گونه ببینید آیا گزارش خطایی می‌شود یا خیر. خطای سخت افزاری لپتاپ ها در واقع یکی از مشکلات برجسته رایانه ها هنگام خاموش شدن خود به خودی لپتاپ ها هستند.

 

بیشتر بخوانید
هنگ لپ‌تاپ

CPU یا GPU لپتاپ اورکلاک شده است

اگر اورکلاک را در رایانه خود فعال کنید ممکن است برای فعالیت های شدیدتر مانند بازی یا پردازش ویدئو مورد  استفاده قرار بگیرد و ناپایدار شود. بررسی این مشکل لپ تاپ  می تواند مسئله مهمی باشد. بهترین کار برای شما این است که مطمئن شوید اورکلاک در لپ تاپ یا رایانه شخصی شما غیرفعال است یا خیر سپس ببینید آیا این کار باعث می شود که خاموش شدن خود به خودی لپ تاپ را سبب شود یا این گونه نیست و این مشکل مرتبط به فعال کردن اورکلاک لپتاپ ها نیست.

معیوب شدن درایورهای لپتاپ های قدیمی

در حقیقت یک قطعه سخت افزاری که باعث ایجاد مشکل می شود خود سخت افزار نیست بلکه درایورهای همراه آن است. درایورهای ناسازگار لپتاپ ها می توانند انواع مشکلات را برای لپتاپ ها ایجاد کنند. چنانچه سیستم عامل لپتاپ خود را دستکاری کرده اید یا اخیرا درایورهای رایانه خود را تغییر داده اید این نیز می تواند برای رایانه شما مشکل ساز باشد. و هنگامی که حین کار  با رایانه خود هستید ممکن است به طور اتفاقی رایانه ناگهان خاموش شود.

نمایش خرابی درایور

درایورهای نمایشگر AMD یا AMD Catalyst Suite دو نمونه از درایورهای معمولی نمایشگر لپتاپ ها هستند که در حال معیوب شدن هستند اما در مقابل درایورهای بسیار زیادی وجود دارند که می توانند مشکلات مشابهی را ایجاد کنند. احتمالاً با خطاهای صفحه آبی لپتاپ ها آشنایی دارید که یکی از معروف ترین مشکلات لپتاپ ها محسوب می شود.

زمانی که شما با این مشکل روبرو می شوید اغلب مجبور به راه اندازی مجدد لپتاپ یا کامپیوتر خود هستید. اگر دراین زمینه مشکلی دارید ما به شما توصیه می‌کنیم از راهنمای درایورهای دستگاه ویندوز ویرا کامپیوتر استفاده کنید. تا با استفاده از این مرکز فنی و تخصصی کامپیوتر درایور مشکل‌دار و نحوه برخورد با آن را شناسایی کنید. مرکز فنی و تخصصی ویرا کامپیوتر همراه با تکنسین های مجرب و حرفه ای خدمات پیشرفته ای را در زمینه تعمیرات لپتاپ ها به شما عزیزان ارائه می دهند.

شارژر یا منبع تغذیه معیوب

اگر درحال یک بازی با عملکرد معمولی هستید سپس به طور تصادفی خاموش شدن خود به خودی لپ تاپرا تجربه کردید به احتمال زیاد شارژر لپتاپ یا منبع تغذیه لپتاپ شما معیوب شده است. اکثر دستگاه‌های که دارای رتبه‌بندی خاصی از شارژرها هستند اغلب از دستگاه‌های شارژر ویژه استفاده می کنند. استفاده از آداپتور ولتاژ کمتر یا جریان بیشتر می تواند باعث شود لپتاپ شما به درستی کار نکند یا حتی ناخودآگاه حین کار خاموش شود.

راه اندازی سریع ویندوز لپ تاپ را فعال کنید

هدف از ویژگی Fast Startup در لپ تاپ ها کاهش زمان بوت شدن کامپیوتر پس از خاموش شدن آن است این عملکرد لپتاپ ها می تواند باعث بروز مشکلات خاموش شدن ویندوز ۱۰ لپتاپ شود. با فعال کردن این ویژگی در رایانه شما لپتاپ تمام ویندوز همه برنامه ها را می بندد سپس همه کاربران را از سیستم خارج می کند این عمل لپتاپ در واقع مانند خاموش شدن معمولی لپتاپ ها است.

با این حال قبل از اتمام خاموش شدن وضعیت فعلی سیستم داده ها را در فایل خواب زمستانی ذخیره می شود. زمانی که رایانه خود را مجدداً بوت می کنید ویندوز لپتاپ دیگر نیازی به بارگذاری مجدد فایل های سیستم و درایورها ندارد. چنین مشکلاتی بیشتر در دستگاه هایی دیده می شوند که از حالت خواب یا خواب زمستانی پشتیبانی نمی کنند.

جمع بندی

همه ما از رایانه خود انتظار یک عملکرد ثابت و قابل اعتماد را داریم. امیدواریم راه‌های فهرست‌شده در این مقاله بیشتر به شما در حل مشکلات خاموش شدن لپتاپ کمک کند و عملکرد پایداری را که از آن انتظار دارید بازگرداند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *